Om oss

”Den här resan vill jag själv göra …”

Pelle Nordensson har varit militärt intresserad sedan 15-årsåldern och är speciellt road av bunkrar och befästningar. Sedan tiotalet år är han en van militärhistorisk resenär. Ishavsfronten inklusive Murmansk blev det första äventyret. Efter det har han gjort strandhugg i Berlin, Normandie, Ardennerna, England m.m. Erfarenheterna som deltagare tar han nu med sig in i det egna reseföretaget Nordensson Travel.

Pelle är Stockholmaren som av en slump hamnade i det maritima världsarvet Karlskrona. Med ”utifrån-ögon”, alltid på jakt efter spännande, militärhistorisk fakta, såg han de unika möjligheterna i och kring staden. Tack vare sin bakgrund som fastighetschef lyckades han med det omöjliga  – att utverka ett specialtillstånd som tillåter besök ner i de låsta forten på Aspö – en gång top-of-the-line inom kustartilleri globalt. Det i kombination med det rika utbudet som redan finns, har sytts ihop till en smakfull och intensiv helg i maj 2012.

Fler resor ligger i planeringen och riktar sig inte enbart mot de militärhistoriskt intresserade utan också mot det växande antalet urban explorers som vill få tillgång till dolda rum med spännande historia. Håll utkik här på sidan.

 

Jannike Nordensson har lång erfarenhet inom turistnäringen och står för markservice och administration.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s